BIP > Komunikat
Znak sprawy DPS.DOT.3601.7.1.2022.MG
ZAPYTANIE OFERTOWE
NA DOSTAWĘ WARZYW I OWOCÓW
Dom Pomocy Społecznej w Giżycku zwraca się z zapytaniem ofertowym na dostawę warzyw i owoców do Domu Pomocy Społecznej w Giżycku.
1. Zamawiający:
Powiat Giżycki- Dom Pomocy Społecznej w Giżycku
ul. Warszawska 31, 11-500 Giżycko
tel. 87 428-25-74; fax 87 428-25-73;
NIP 845-10-43-369,
2. Tryb udzielenia zamówienia
Wartość zamowienia nie przekracza 130 000 zł netto wobec czego, na podstawie art. 2 ust 1 ustawy z dnia 11 wrzesnia 2019 r. Z późn. zm. Prawo Zamówień Publicznych procedura zakupu nie podlega przepisom ustawy.
3. Postanowienia Ogólne:
1) Do niniejszego zapytania nie mają zastosowania przepisy ustawy z dnia 11 września 2019 r. z późn. zm. Prawo Zamówień Publicznych.
2) Zamawiający zastrzega sobie prawo do unieważnienia niniejszego postępowania lub niewybrania żadnej oferty bez podania przyczyny.
3) Unieważnienie postępowania lub nie dokonanie wyboru oferty nie może stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń odszkodowawczych ze strony Wykonawcy lub do roszczeń o zawarcie umowy.
4) Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert części.
5) Zamawiający nie przewiduje możliwości składania ofert wariantowych.
6) Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień uzupełniających.
4. Opis przedmiotu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców do Domu Pomocy Społecznej w Giżycku.
2. Dostawy będą realizowane cyklicznie, od 02.01.2023 r. do 30.06.2023 r., wg zleceń/ zamówień Zamawiającego z uwzględnieniem następujących warunków:.
a) Ilości wskazane w Formularzu cenowym są ilościami szacunkowymi/ maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie możliwość realizacji dostaw w ilości mniejszej niż określone w formularzu, w zależności od potrzeb Zamawiającego. Zrealizowanie dostaw w ilości mniejszej niż maksymalne, nie może być postawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy.
3. Oferowane przedmiot zamówienia musi być wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach) jak i odżywczych oraz posiadać okres przydatności do spożycia opiewający na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy.
4. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru.
5. Dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w oparciu o zamówienia składane przez Odbiorcę.
6. Asortyment produktów objętych zamówieniem, i ich ilość zawiera załącznik nr 1A (formularz ofertowy do niniejszego zapytania).
7. Dostawy będą realizowane transportem Wykonawcy na jego koszt zgodnie ze składanymi telefonicznie, email lub faksem zamówieniami przez odbiorcę.
8. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych pomiędzy poszczególnymi pozycjami (zakresami), w stosunku do ilości określonych w załączniku nr 1A, w ramach ogólnej wartości umowy, o której mowa w §5 ust. 1.
9. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym w opisie przedmiotu zamówienia należy przedłożyć:
- dokument potwierdzający spełnienie warunków sanitarnych wymaganych przy obrocie artykułami żywnościowymi (w zakresie złożonej oferty).
10. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej – wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert.
5. Opis sposobu obliczenia ceny:
Oferta powinna zawierać cenę brutto za dostawę całości zadania. Cena ryczałtowa brutto jest ceną ostateczną obejmującą wszystkie koszty i składniki związane z realizacją zamówienia, zgodnie
z zapytaniem ofertowym, w tym m. in. podatek VAT, upusty, rabaty, dostawa i rozładunek.
6. Termin i miejsce wykonania zamówienia:
• Miejsce wykonania zamówienia:
Dom Pomocy Społecznej w Giżycku, ul. Warszawska 31, 11-500 Giżycko• Termin wykonania zamówienia:
- Warzywa i owoce będą dostarczane od dnia 02.01.2023 r. do dnia 30.06.2023 r. , ewentualne zmiany ilości zamawianych produktów będą składane w przeddzień dostawy telefonicznie, emailem lub faksem.
7. Opis sposobu obliczania ceny oferty
1. Cena oferty musi zawierać wszelkie koszty niezbędne do poniesienia przy realizacji zamówienia.
2. Wykonawca określi łączna cenę zamówienia w pełnym zakresie poprzez podanie w formularzu oferty (załącznik nr 1A) ceny brutto (cyfrowo i słownie), z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, uwzględniając obowiązujący podatek VAT.
8. Kryteria oceny ofert
1. Przy wyborze oferty Zamawiający kierował się będzie kryterium: cena brutto- 100% (przy spełnieniu wszystkich warunków przedstawionych w zapytaniu)
2. Ocena za to kryterium dokonana zostanie wg następującego wzoru :
X= najniższa cena oferowana brutto/ cena badanej oferty brutto x 100 pkt.
9. Forma, termin i miejsce składania ofert oraz termin otwarcia ofert
1. Oferta powinna zostać złożona na formularzu ofertowym (załącznik Nr 1 oraz 1 A do zapytania ofertowego)
2. Oferty należy składać pisemnie na adres : Dom Pomocy Społecznej, ul. Warszawska 31, 11-500 Giżycko w zamkniętej kopercie (zapieczętowanej w sposób gwarantujący zachowanie w poufności jej treść oraz zabezpieczającej jej nienaruszalność) z dopiskiem: Dostawa warzyw i owoców do Domu Pomocy Społecznej w Giżycku do dnia 25.11.2022 r. do godziny 12:00,
3. Wszystkie elementy oferty powinny być złożone w języku polskim w formie zapewniającej czytelność.
4. Oferta musi być podpisana przez osobę/ osoby do tego upoważnione.
5. Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
6. Otwarcie ofert nastąpi dnia 25.11.2022 r. o godz. 12.30 w Siedzibie Zamawiającego.
10. Wybór najkorzystniejszej oferty
Zamawiający udzieli zamówienia wykonawcy, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom określonym w niniejszym zapytaniu ofertowym, która została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane wyżej kryterium oceny ofert i przekaże oświadczenie o przyjęciu oferty wybranemu wykonawcy zamówienia.
11. Osoby wyznaczone do kontaktów
Mariusz Gołubowski tel. 87 4282573/ 663090142
12. Postanowienia ogólne
Zamawiający zastrzega sobie prawo do unieważnienia przedmiotowego zapytania na każdym jego etapie bez podania przyczyn.
13. Załączniki
1) formularz ofertowy załącznik nr 1,
2) szczegółowa kalkulacja cenowa załącznik nr 1A ,
3) projekt umowy załącznik nr 2,
14. Zapytanie ofertowe zostanie unieważnione, jeżeli:
Cena najkorzystniejszej (na podstawie kryteriów oceny ofert) oferty będzie wyższa niż kwota, jaką zamawiający może przeznaczyć na sfinansowanie zadania lub wystąpią istotne zmiany okoliczności powodujące, że prowadzenie postępowania lub wykonanie zamówienia nie leży w interesie publicznym.
15. „Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych”
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
1. administratorem danych osobowych wykonawcy oraz innych osób, których dane osobowe zostaną przekazane przez wykonawcę w postępowaniu prowadzonym
w formie zapytania ofertowego jest Dom Pomocy Społecznej w Giżycku, ul. Warszawska 31, 11-500 Giżycko reprezentowany przez Dyrektora2. inspektorem ochrony danych osobowych w Domu Pomocy Społecznej w Giżycku, jest Anna Czapska, kontakt: adres e-mail: kontakt@anrodo.pl, telefon: 502835539 *;
3. dane osobowe Wykonawcy oraz innych osób, których dane osobowe zostaną przekazane przez Wykonawcę w postępowaniu prowadzonym w formie zapytania ofertowego przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO oraz na podstawie przepisów ustawy z dnia 11 września 2019 r. z późn. zm. r. Prawo zamówień publicznych w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn. „dostawa warzyw i owoców do Domu Pomocy Społecznej w Giżycku”, prowadzonym w trybie zapytania ofertowego;
4. odbiorcami danych osobowych wykonawcy oraz innych osób, których dane osobowe zostaną przekazane przez wykonawcę w postępowaniu prowadzonym w formie zapytania ofertowego będą osoby lub podmioty upoważnione na podstawie przepisów prawa, w tym ustawy o dostępie do informacji publicznej, oraz podmioty, które na podstawie stosownych umów przetwarzają dane osobowe powierzone do przetwarzania przez Administratora w związku z realizacją usług gwarantujących należyte wykonanie niniejszej Umowy.
5. pozyskane dane osobowe będą przechowywane przez okres realizacji umowy, a po zakończeniu umowy przez okres wynikający z przepisów podatkowych i dotyczących archiwizacji. W przypadku zawarcia i realizacji umowy obejmuje również okres niezbędny do zabezpieczenia ewentualnych roszczeń wynikających z umowy, chyba, że przepisy szczegółowe stanowią inaczej.
6. dane osobowe wykonawcy oraz innych osób, których dane osobowe zostaną przekazane przez wykonawcę w postępowaniu prowadzonym w formie zapytania ofertowego decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
7. Osobom, których dane są przetwarzane w związku z ww. zapytaniem ofertowym przysługuje:
- na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych;
- na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych;
- na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO
8. Osobom, których dane są przetwarzane w związku z ww. zapytaniem ofertowym nie przysługuje:
- w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
- prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
- na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
9. Wykonawca oraz inne osoby, których dane osobowe zostaną przekazane przez Wykonawcę w postępowaniu prowadzonym w formie zapytania ofertowego mają prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, gdy przetwarzanie danych osobowych Wykonawcy oraz innych osób biorących udział w wykonaniu niniejszej umowy dotyczących naruszałoby przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 roku.
10. Podanie przez Wykonawcę danych osobowych wynikających z zapisów Zapytania ofertowego jest dobrowolne, jednakże odmowa ich podania jest równoznaczna z brakiem możliwości wyboru oferty Wykonawcy.
Giżycko, 16.11.2022 r.
Zatwierdził:
Dyrektor – Lucyna Pietranis
Załącznik nr 1
FORMULARZ OFERTOWY
strona
(pieczęć Wykonawcy)
z ogólnej liczby stron
I. FORMULARZ OFERTOWY
Zapytanie ofertowe dla zadania:
Dostawa warzyw i owoców do Domu Pomocy Społecznej w Giżycku
Zamawiający: Dom Pomocy Społecznej w Giżycku
Nawiązując do zapytania ofertowego, a także po zapoznaniu się z:
· zapytaniem ofertowym,
· opisem przedmiotu zamówienia,
· projektem umowy,
· innymi dokumentami dotyczącymi realizacji przedmiotowego zamówienia,
niżej podpisany, reprezentujący:
Nazwa Wykonawcy; ....................................................................................................
Adres Wykonawcy: ......................................................................................................
Telefon: ......................................................................................................................
Faks: ..........................................................................................................................
NIP: ...........................................................................................................................
REGON: ......................................................................................................................
Oświadczamy, że:
· zapoznaliśmy się z zapytaniem ofertowym, opisem przedmiotu zamówienia oraz warunkami realizacji przedmiotu zamówienia, szczegółowo opisanymi w zapytaniu ofertowym i przyjmujemy je bez zastrzeżeń,
- Uzyskaliśmy informacje konieczne do przygotowania i złożenia oferty.
- Otrzymaliśmy od Zamawiającego wszystkie informacje niezbędne do wykonania zamówienia, przyjmujemy je bez zastrzeżeń i oferujemy gotowość zrealizowania przedmiotu zamówienia, zgodnie z wymogami określonymi w opisie przedmiotu zamówienia.
- oferujemy niezmienną cenę za wykonanie dostaw i usług określonych w niniejszym przedmiocie zamówienia przez czas trwania umowy.
· zapoznaliśmy się z projektem umowy, i przyjmujemy go bez zastrzeżeń, a w przypadku wyboru naszej oferty podpiszemy zgodnie z projektem,
· ww. przedmiot oferty jest zgodny z opisem przedmiotu zamówienia,
· zobowiązujemy się wykonać zamówienie w terminie i na warunkach określonych w zapytaniu ofertowym,
· osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia,
· jesteśmy związani niniejszą ofertą przez okres 30 dni, licząc od dnia składania ofert, podany w zapytaniu ofertowym,
· szczegółowa kalkulacja cenowa przedmiotu zamówienia jest określona w załączniku 1A stanowiącym integralną część niniejszej oferty.
· Oświadczamy, że w cenie oferty zostały uwzględnione wszystkie koszty poniesione w celu należytego wykonania zamówienia i realizacji przyszłego świadczenia umownego.
- .Załącznikami do niniejszej oferty są:
1. formularz ofertowy załącznik nr 1,
2. szczegółowa kalkulacja cenowa załącznik nr 1A ,
3. projekt umowy załącznik nr 2.
Załącznik nr 1A
Szczegółowa kalkulacja cenowa
Dostawa warzyw i owoców
L.p.
Nazwa produktu
j.m.
ilość
Cena jednostkowa netto
Stawka VAT %
Cena jednostkowa brutto
Wartość netto
Stawka VAT %
Wartość brutto
1.
banany
kg
350
2.
buraki czerwone
kg
500
3.
cebula
kg
400
4.
cebula czerwona
kg
25
5.
cytryna
kg
250
6.
cukinia
kg
50
7.
czarna rzepa
kg
30
8.
czosnek świeży
szt.
125
9.
gruszka
kg
33
10.
jabłka
kg
1250
11.
kapusta biała
kg
300
12.
kapusta czerwona
kg
60
13.
kapusta kiszona
kg
300
14.
kapusta pekińska
kg
135
15.
koper
kg
26
16.
marchew
kg
350
17.
ogórek długi szklarniowy
kg
175
18.
ogórek kiszony
kg
180
19.
papryka czerwona świeża
kg
35
20.
pieczarka
kg
125
21.
pietruszka- korzeń
kg
25
22.
pietruszka-nać
kg
23
23.
pomidor
kg
750
24.
por
kg
50
25.
rzodkiewka
pęczek
150
26.
rzodkiew biała
kg
30
27.
sałata zielona masłowa
szt.
150
28.
Sałata lodowa
szt.
125
29.
seler
kg
30
30.
seler naciowy
szt.
28
31.
szczypior
pęczek
350
32.
ziemniaki : Irga , Irys
kg
7000
33.
Botwinka młode liście buraczków
szt.
150
34.
Kalafior świeży
szt.
50
35.
Kapusta młoda świeża
kg
125
36.
Ogórek gruntowy
kg
125
37.
Rabarbar
kg
30
38.
Truskawki świeże
kg
45
Razem:
Cena słownie netto słownie …………………………..…………………………………………………….zł
Podatek VAT ………………………………………………………………………………………………….zł
Cena brutto słownie …………………………………………………………………….. ………………….zł
1) Zobowiązujemy do realizacji zamówienia w terminie od 02.01.2023 r. do 30.06.2023 r.
2) W razie wybrania naszej oferty, zobowiązujemy się do podpisania umowy na warunkach określonych w Zapytaniu ofertowym z uwzględnieniem zapisów zawartych w projekcie umowy, w miejscu i terminie wskazanym przez Zamawiającego.
.....................................................................................................
(podpis i pieczęć upoważnionego (-nych) przedstawiciela (-li) Wykonawcy)
......................................... ............................., dnia ....................
(pieczątka Wykonawcy) (Miejscowość)
Pobierz aplikację do wyświetlania załączników: