Zębowice: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Radawiu
Numer ogłoszenia: 1/12/2016; data zamieszczenia: 01.12.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
| zawarcia umowy ramowej |
| ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Radawiu , Radawie, ul. Żwirowa 1, 46-048 Zębowice, woj. opolskie, tel. 77 4216028, faks 77 4216028.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Dom Pomocy Społecznej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Radawiu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych sypkich, jaj, przypraw, koncentratów, konserw, mleka i produktów mleczarskich, mrożonek, mięsa, wędlin, wyrobów drobiowych oraz pieczywa.
II.1.5)
| przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających |
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
-
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3,15.33.14.60-9,15.80.00.00-6,15.33.14.00-1,15.61.00.00-7, 15.87.22.00-3, 15.89.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.20.00.00-0, 15.33.22.90-3, 15.13.11.00-6, 15.11.21.00-7, 15.81.00.00-9, 15.33.22.29-0.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2017.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
dokumenty wymienione w SIWZ
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2)
| przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zgodne z zapisami zawartymi w SIWZ oraz w projekcie umowy
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: dpsradawie.pl/bip
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: dpsradawie.pl/bip lub Dom Pomocy Społecznej w Radawiu, ul. Żwirowa 1 46-048 Zębowice.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.12.2016 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Radawiu ul. Żwirowa 1 46-048 Zębowice.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
DPS/ZP/2016 załącznik nr 1 do SIWZ
Radawie, dnia 01 grudnia 2016 r.
OFERTA
w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego
w trybie przetargu nieograniczonego na:
Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Radawiu
Ul. Żwirowa 1
Zamawiający:
DOM POMOCY SPOŁECZNEJ
W Radawiu
Ul. Żwirowa 1
Wykonawca
(należy wpisać pełną nazwę i adres):
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Tel.: ________________________________ Fax: __________________________________
REGON: ____________________________NIP: __________________________________
Wpis do właściwego rejestru ………………………………………………………………….
(należy podać nr w KRS)
Lub wpis do ewidencji działalności gospodarczej ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________
(należy podać nazwę organu i nr wpisu):
CZĘŚĆ I
- art. spożywcze sypkie ,koncentraty, przyprawy,
ryby, ryby przetworzone i konserwowe, mleko i produkty mleczarskie, jajka, mrożonki
Oferuję wykonanie zamówienia na niżej zaproponowanych warunkach, określonych w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia oraz we wzorze umowy stanowiącej załącznik 4 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, które niniejszym akceptuję:
Lp. | Nazwa artykułu | Jedn.miary | Ilość | Cena jednostkowa | VAT | Wartość Netto | Wartość Brutto |
1 | Dżemy różne a 280 g | szt. | 380 | | | | |
2 | Krem orzechowy Nutella 350g | szt | 130 | | | | |
3 | Syropy zgęszczany a 5 l | szt. | 35 | | | | |
4 | Jajka kl.A 63-73 g | szt | 11310 | | | | |
5 | Margaryna | kg | 100 | | | | |
6 | Mleko UHT 3.2 % | litr | 1200 | | | | |
7 | Ser biały | kg | 275 | | | | |
8 | Ser topiony kostka a 100g | szt. | 2020 | | | | |
9 | Ser twardy | kg. | 65 | | | | |
10 | Żelatyna 50g | szt. | 50 | | | | |
11 | Makarony świderki LUBELLA 500g | szt | 600 | | | | |
12 | Mąka pszenna a 1kg | kg | 340 | | | | |
13 | Mąka ziemniaczana a 1 kg | kg | 30 | | | | |
14 | Ryż a 1 kg | kg | 200 | | | | |
15 | Kasza manna a 1kg | kg | 30 | | | | |
16 | Kasza jęczmienna a 1 kg | kg | 40 | | | | |
17 | Bułka tarta a 500g | szt. | 80 | | | | |
18 | Sól a 1 kg | kg | 200 | | | | |
19 | Majonez a 700 g | szt | 145 | | | | |
20 | Musztarda a 900 g | szt | 110 | | | | |
21 | Ketchup a 470 g | szt | 175 | | | | |
22 | Olej roślinny a 0,9 l | szt | 140 | | | | |
23 | Masło roślinne a 500 g | szt | 260 | | | | |
24 | Płatki owsiane a 5oo g | szt | 10 | | | | |
25 | Sucharki a 290 g | szt | 15 | | | | |
26 | Przyprawy do zup MAGI KNOR 860ml | szt. | 65 | | | | |
27 | Majeranek a 10g | szt | 80 | | | | |
28 | Pieprz a 1 kg | kg | 20 | | | | |
29 | Vegeta a 1 kg | kg | 70 | | | | |
30 | Filet rybny Morszczuk | kg | 160 | | | | |
31 | Filet śledziowy MATJAS | kg | 160 | | | | |
32 | Paprykarz a 330 g | szt | 390 | | | | |
33 | Śledź w pomidorach a 170 g | szt | 300 | | | | |
34 | Ocet a 480m l | szt. | 40 | | | | |
35 | Pietruszka suszona a 1 kg | kg | 10 | | | | |
36 | Pasztet w słoiku HERBOWSKI a 480 g | szt | 160 | | | | |
37 | Koper suszony a 1 kg | kg | 5 | | | | |
38 | Śmietana w kubkach a 400 | szt | 820 | | | | |
39 | Ser Wędzony | kg | 70 | | | | |
40 | Kefir a 400 g | szt | 480 | | | | |
42 | Czosnek granulat a 1 kg | kg | 5 | | | | |
43 | Przyprawy do ryb a 20 g | szt | 30 | | | | |
44 | Śledzie marynowane | kg | 5 | | | | |
45 | Ziarenka smaku a 200g | szt | 55 | | | | |
46 | Masło a 200 g, zaw. tłuszczu 85 % | szt | 4400 | | | | |
47 | Cukier a 1 kg | kg | 1180 | | | | |
48 | Herbata owocowa SAGA 25 torebek | szt. | 88 | | | | |
49 | Herbata czarna 200 torebek SAGA | szt | 100 | | | | |
50 | Kwas cytrynowy a 1 kg | kg | 10 | | | | |
51 | Przyprawy papryka słodka, ostra a 20 g | szt | 76 | | | | |
52 | Papryka konserwowa słoik a 870 g | szt | 40 | | | | |
53 | Przecier pomidorowy słoik a 950 g | szt | 75 | | | | |
54 | Przecier ogórkowy słoik a 320 g | szt | 35 | | | | |
55 | Groch suchy 400g | szt | 25 | | | | |
56 | Groch konserwowy 400g | szt | 100 | | | | |
57 | Fasola Jaś 400g | szt. | 50 | | | | |
58 | Makrela wędzona | kg | 55 | | | | |
59 | Konserwy mięsne 300g | kg | 120 | | | | |
60 | Kawa Inka 150g | szt. | 45 | | | | |
61 | Mieszanka warzywna 2,5 kg | szt. | 20 | | | | |
62 | Kompot-mieszanka 2,5kg | szt. | 5 | | | | |
63 | Brokuły mrożone 2,5 kg | szt. | 10 | | | | |
64 | Kalafior mrożony 2,5 kg | szt. | 15 | | | | |
65 | Makaron nitki CZANIEC 500g | szt. | 150 | | | | |
66 | Fasolka szparagowa 2,5kg mrożona | szt. | 60 | | | | |
67 | Szpinak 2,5kg mrożony | szt. | 7 | | | | |
68 | Marchew kostka mrożona 2,5kg | szt. | 22 | | | | |
69 | Przyprawa do mięs KNOR 200g | szt. | 80 | | | | |
70 | Cukier waniliowy 30g | szt. | 55 | | | | |
71 | Kukurydza konserwowa 420g | szt. | 125 | | | | |
72 | Kakao typu PUCHATEK 300g | szt. | 15 | | | | |
73 | Ogórki konserwowe 900ml | szt. | 430 | | | | |
Cena oferty (brutto) części I : ______________ zł ____ gr
(słownie złotych ____________________________________________________________ )
w tym VAT: ______________ zł ____ gr
(słownie złotych ____________________________________________________________ )
Oświadczam, że jestem związany niniejszą ofertą na czas wskazany w cz. VII Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Oświadczam, że jestem upoważniony do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy, którego reprezentuję, w tym do złożenia oferty w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego. (czytelny podpis lub pieczęć i podpis)
CZĘŚĆ II
Świeże mięso i wędliny
Świeży drób i produkty drobiowe
Oferuję wykonanie zamówienia na niżej zaproponowanych warunkach, określonych w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia oraz we wzorze umowy stanowiącym Załącznik 4 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, które niniejszym akceptuję:
Lp. | Nazwa artykułu | Jedn.miary | Ilość | Cena jednostkowa | Wartość Netto ogółem | VAT | Wartość Brutto Ogółem |
1 | Wołowe z kością | kg | 10 | | | | |
2 | Polędwica drobiowa | kg | 65 | | | | |
3 | Schab | kg | 250 | | | | |
4 | Mięso szynkowe wieprzowe | kg | 20 | | | | |
5 | Żeberka wieprzowe | kg | 235 | | | | |
6 | Golonko | kg | 74 | | | | |
7 | Boczek wędzony | kg | 190 | | | | |
9 | Słonina | kg | 65 | | | | |
10 | Kiełbasa zwyczajna | kg | 215 | | | | |
11 | Kiełbasa śląska | kg | 200 | | | | |
12 | Parówka | kg | 190 | | | | |
13 | Parówka cielęca | kg | 85 | | | | |
14 | Kiełbasa szynkowa gruba | kg | 375 | | | | |
15 | Pieczeń rzymska | kg | 135 | | | | |
16 | Salceson | kg | 175 | | | | |
17 | Metka cebulowa | kg | 175 | | | | |
18 | Łopatka b/k | kg | 380 | | | | |
19 | Szynka gotowana | kg | 15 | | | | |
20 | Pasztet foremkowy | kg | 106 | | | | |
21 | Kości wołowe | kg | 5 | | | | |
22 | Mielone mięso | kg | 270 | | | | |
23 | Kaszanka | kg | 45 | | | | |
24 | Salami | kg | 70 | | | | |
25 | Mortadela | kg | 110 | | | | |
26 | Kiełbasa grilowa | kg | 50 | | | | |
27 | Blok szynkowy | kg | 80 | | | | |
28 | Udka | kg | 350 | | | | |
29 | Piersi z kur | kg | 130 | | | | |
30 | Wątroba drobiowa | kg | 120 | | | | |
31 | Rosołowe z kur | kg | 320 | | | | |
32 | Karczek | kg | 120 | | | | |
Cena oferty (brutto) części II : ______________ zł ____ gr
(słownie złotych ____________________________________________________________ )
w tym VAT: ______________ zł ____ gr
(słownie złotych ____________________________________________________________ )
Oświadczam, że jestem związany niniejszą ofertą na czas wskazany w cz. VII Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
Oświadczam, że jestem upoważniony do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy, którego reprezentuję, w tym do złożenia oferty w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego.
(czytelny podpis lub pieczęć i podpis)
CZĘŚĆ III
Pieczywo, wyroby piekarskie
Oferuję wykonanie zamówienia na niżej zaproponowanych warunkach, określonych w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia oraz we wzorze umowy stanowiącym Załącznik 4 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, które niniejszym akceptuję:
Lp. | Nazwa artykułu | Jedn.miary | Ilość | Cena jednostkowa | Wartość Netto ogółem | V A T | Wartość ogółem brutto |
1 | Chleb 1,2kg | szt | 3050 | | | | |
2 | Bułki 0,09kg | szt | 18580 | | | | |
3 | Chleb Graham0,5kg | szt | 912 | | | | |
Cena oferty (brutto) części III : ______________ zł ____ gr
(słownie złotych ____________________________________________________________ )
w tym VAT: ______________ zł ____ gr
(słownie złotych ____________________________________________________________ )
Oświadczam, że jestem związany niniejszą ofertą na czas wskazany w cz. VII Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
Oświadczam, że jestem upoważniony do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy, którego reprezentuję, w tym do złożenia oferty w postępowaniu o udzielenie zamówienia Publicznego.
(czytelny podpis lub pieczęć i podpis
OFERTA
Nazwa wykonawcy: | zwany w dalszej części oferty Wykonawcą |
Forma organizacyjno-prawna Wykonawcy: | |
Osoba wyznaczona przez Wykonawcę do kontaktów z Zamawiającym Imię i nazwisko oraz nr tel., faks e-mail | |
Siedziba wykonawcy: | |
Miejscowość: | |
Ulica: | | Nr domu: | | Nr lokalu: | |
Kod pocztowy | |
Tel: | |
Faks: | |
Strona www: | |
Posiadamy:
NIP:............................................
REGON.....................................
Osobą uprawnioną do reprezentacji jest/są: ....................................................................
imię i nazwisko)
Wzór podpisu i parafy osoby/osób podpisującej ofertę
[Wykonawcy lub uprawnionego do reprezentacji Wykonawcy]:
Czytelnie | imię i nazwisko | Podpis | Parafa |
| | |
W przypadku wyboru naszej oferty umowa z naszej strony zostanie podpisana przez: ................................................................................................................. (imię i nazwisko).
UWAGA:
Każda zapisana lub zawierająca jakąkolwiek treść strona oferty musi być podpisana lub parafowana, zgodnie z wymaganiami SIWZ.
OFERTĘ NALEŻY PODPISAĆ NA KAŻDEJ ZAPISANEJ STRONIE
Do : Dom Pomocy Społecznej w Radawiu ul. Żwirowa 1
Przystępując do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego DPS/ ZP/2016 prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego na
...............................................................................................................................
(oznaczenie przedmiotu zamówienia i oznaczenie postępowania)
OFERUJEMY:
realizację przedmiotu zamówienia opisanego w specyfikacji istotnych warunków zamówienia (SIWZ) na warunkach określonych w SIWZ (wraz z załącznikami do SIWZ) i zgodnie z treścią SIWZ oraz na warunkach określonych w niniejszej ofercie.
1. Całkowita wartość realizacji zamówienia:
Wartość netto | Wartość brutto |
| |
Wartość oferty brutto słownie:
2. Składając niniejszą ofertę jako Wykonawca, oświadczamy, że:
1) spełniamy warunki określone w art. 22 ust. l pkt 1-3 ustawy z dnia 29
stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Tekst jednolity Dz. U. Nr 223
poz. 1655 z późniejszymi zmianami),
2) składając podpis lub parafę na kserokopii dokumentu dołączonego do
oferty, poświadczamy, że dany dokument jest zgodny z oryginałem,
3) akceptujemy wszystkie postanowienia zawarte w SIWZ,
4) zobowiązujemy się do zawarcia umowy, o treści zgodnej z załączonym
do SIWZ projektem, w miejscu i terminie wyznaczonym przez
Zamawiającego,
5) uważamy się za związanego niniejszą ofertą przez okres ......... dni,
6) uzyskaliśmy wszelkie niezbędne informacje do przygotowania i złożenia
oferty oraz wykonania zamówienia.
3. Załączniki do oferty, stanowiące jej integralną część:
1) ....................................................................................................................
2) .......................................................................................................................................
DPS/ZP/2016 Radawie , 01 grudnia 2016 r.
SPECYFIKACJA ISTOTNYCH WARUNKÓW
ZAMÓWIENIA
dla postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego
Nazwa zamówienia
DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA DOMU POMOCY
SPOŁECZNEJ W RADAWIU, UL.ŻWIROWA 1
Zamawiający
DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W RADAWIU
UL.ŻWIROWA 1
46 – 048 ZĘBOWICE
Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzone jest zgodnie z przepisami
Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U. z 2010 r. nr 113 Poz.759 z póz .zmianami) zwanej dalej Ustawą. Do czynności podejmowanych w postępowaniu przez Zamawiającego i Wykonawców stosuje się przepisy Kodeksu Cywilnego, jeżeli przepisy nie stanowią inaczej.
CZĘŚĆ I OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
Dostawa oznaczona jako CZĘŚĆ I - art. spożywcze sypkie ,koncentraty, przyprawy,
ryby, ryby przetworzone i konserwowe, mleko i produkty mleczarskie, jajka. mrożonki
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15331460-9,15800000-6, 15331400-1, 15610000-7, 15872200-3, 15890000-3, 03142500-3, 15200000-0, 155000000-3, 15332290-3
Lp. | Nazwa artykułu |
1 | Dżemy różne a 280 g |
2 | Krem orzechowy Nutella 350g |
3 | Syropy zgęszczany a 5 l |
4 | Jajka kl.A 63-73 g |
5 | Margaryna |
6 | Mleko UHT 3.2 % |
7 | Ser biały |
8 | Ser topiony kostka a 100g |
9 | Ser twardy |
10 | Żelatyna 50g |
11 | Makarony świderki LUBELLA 500g |
12 | Mąka pszenna a 1kg |
13 | Mąka ziemniaczana a 1 kg |
14 | Ryż a 1 kg |
15 | Kasza manna |
16 | Kasza jęczmienna a 1 kg |
17 | Bułka tarta a 500g |
18 | Sól a 1 kg |
19 | Majonez WINIARY 700 g |
20 | Musztarda a 900 g |
21 | Ketchup a 470 g |
22 | Olej roślinny a 0,9 l |
23 | Masło roślinne a 500 g |
24 | Płatki owsiane a 5oo g |
25 | Sucharki a 290 g |
26 | Przyprawy do zup MAGI KNOR 860ml |
27 | Majeranek a 15g |
28 | Pieprz a 1 kg |
29 | Vegeta a 1 kg |
30 | Filet rybny Morszczuk |
31 | Filet śledziowy MATJAS |
32 | Paprykarz a 330 g |
33 | Śledź w pomidorach a 170 g |
34 | Ocet a 480ml |
35 | Pietruszka suszona a 1 kg |
36 | Pasztet w słoiku HERBOWSKI a 480 g |
37 | Koper suszony a 1 kg |
38 | Śmietana w kubkach a 400 |
39 | Ser Wędzony |
40 | Kefir a 400 g |
41 | Czosnek granulat a 1 kg |
42 | Przyprawy do ryb a 20 g |
43 | Śledzie marynowane |
44 | Ziarenka smaku a 200g |
45 | Masło a 200 g, zaw. tłuszczu 85 % |
46 | Cukier a 1 kg |
47 | Herbata owocowa 25 torebek SAGA |
48 | Herbata czarna 200 torebek SAGA |
49 | Przyprawa papryka słodka, ostra 20g |
50 | Kwas cytrynowy 1 kg |
51 | Papryka konserwowa słoik a 870 g |
52 | Przecier pomidorowy słoik a 950 g |
53 | Przecier ogórkowy słoik a 320 g |
54 | Groch suchy 400g |
55 | Groch konserwowy 400g |
56 | Fasola Jaś 400g |
57 | Makrela wędzona |
58 | Konserwy mięsne 300g |
59 | Kawa Inka 150g |
60 | Mieszanka warzywna 2,5kg |
61 | Kompot-mieszanka 2,5kg |
62 | Brokuły mrożone 2,5kg |
63 | Makaron nitki CZANIEC 500g |
64 | Kalafior mrożony 2,5kg |
65 | Fasolka szparagowa mrożona 2,5kg |
66 | Szpinak mrożony 2,5kg |
67 | Marchew kostka mrożona 2,5 kg |
68 | Przyprawa do mięs KNOR 200g |
69 | Cukier waniliowy 30g |
70 | Kukurydza konserwowa 420g |
71 | Kakao typu PUCHATEK 300g |
72 | Ogórki konserwowe 900ml |
Dostawy oznaczone jako część II – Świeże mięso i wędliny, świeży drób i produkty drobiowe - Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV) -15131100-6
15112100-7
Lp. | Nazwa artykułu |
1 | Wołowe z kością |
2 | Polędwica drobiowa |
3 | Schab |
4 | Mięso szynkowe – wieprzowe |
5 | Żeberka wieprzowe |
6 | Golonko |
7 | Boczek wędzony |
8 | Słonina |
9 | Kiełbasa zwyczajna |
10 | Kiełbasa śląska |
11 | Parówka |
12 | Parówka cielęca |
13 | Kiełbasa szynkowa gruba |
14 | Pieczeń rzymska |
15 | Salceson |
16 | Metka cebulowa |
17 | Łopatka z kością |
18 | Szynka gotowana |
19 | Pasztet foremkowy |
20 | Kości wołowe |
21 | Mielone mięso |
22 | Kaszanka |
23 | Salami |
24 | Mortadela |
25 | Kiełbasa grilowa |
26 | Blok szynkowy |
27 | Udka |
28 | Piersi z kur |
29 | Wątroba drobiowa |
30 | Rosołowe z kur |
31 | Karczek |
Dostawa oznaczona jako Część III –Pieczywo, wyroby piekarskie Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV) – 15810000-9
Lp. | Nazwa artykułu |
1 | Chleb 1,2kg |
2 | Bułki 0,09kg |
3 | Chleb Graham0,5kg |
| |
W przypadkach, w których Zamawiający użył nazw własnych dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o walorach smakowych takich samych lub wyższych..
Wykonawca powinien zabezpieczyć odpowiednie warunki transportu zamówionego towaru. Każda dostawa towaru wymagająca załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.
Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. Wykonawcy nie przysługuje wobec Zamawiającego roszczenie odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień uzupełniających ,o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 PZP.
Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilościowej poszczególnych asortymentów
towarów.
W przypadku zmniejszenia , zwiększenia lub zmiany asortymentu Wykonawcy nie mogą
zmieniać cen jednostkowych podanych w ofercie.
Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru
i dostarczenia nowej partii towaru do siedziby Zamawiającego w DNIU ZŁOŻENIA REKLAMACJI .
Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika.
CZĘŚĆ II TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA .
Zamówienie będzie realizowane od dnia 1 stycznia 2017 roku do dnia 31 grudnia 2017 roku.
CZĘŚĆ III WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU
DOKONYWNIA OCENY SPELNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W
POSTĘPOWANIU
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy :
wykonali w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert
co najmniej trzy dostawy artykułów żywnościowych, o wartości co najmniej
20 tyś. zł każda .
2. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art.24
Ust. 2a Ustawy Prawo Zamówień Publicznych.
3. Ocena spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie
dokonana na podstawie złożonych przez Wykonawców oświadczeń, o których mowa w
części IV pkt 1 i 2 SIWZ .
CZĘŚĆ IV WYKAZ OŚWIADCZEŃ I DOKUMENTÓW JAKIE MAJĄ
DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA
WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU.
1. Wykonawcy powinni złożyć wraz z ofertą następujące oświadczenia :
oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu ( wg wzoru określonego
w załączniku 2 do SIWZ ) z art. 22 ust.1 PZP.;
2. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania (wg wzoru określonego
w załączniku nr 3 do SIWZ) z art. 24ust. 1 i 2 PZP.
UWAGA 1 – Oświadczenia, o których mowa w pkt 1 i 2 powinny być podpisane przez
osoby podpisujące ofertę;
UWAGA 2 - Jeżeli Wykonawcy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia
oświadczenie, o którym mowa w pkt 2 powinien złożyć każdy z Wykonawców.
3. Zaświadczenie o niezaleganiu w podatkach lub stwierdzające stan zaległości w U S.
4. Zaświadczenie o niezaleganiu w opłatach składek z ZUS.
5. Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie
warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spożywcze, , mięso i
wędliny itp.
6. Zaświadczenia , o których mowa w ust.3 i 4 powinny być wystawione trzy miesiące
przed upływem terminu składania ofert.
CZĘŚĆ V INFORMACJA O SPOSOBIE POROZUMIEWANIA SIĘ
ZAMAWIAJĄCEGO Z WYKONAWCAMI, SPOSÓB PRZEKAZYWANIA
OŚWIADCZEN I DOKUMENTÓW , OSOBY UPRAWNIONE DO
POROZUMIEWANIA SIĘ Z WYKONAWCAMI
1. Oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje Zamawiający i Wykonawcy
przekazują pisemnie.
2. Wszelkie zapytania Wykonawców mogą być przekazywane za pomocą poczty
elektronicznej na e-mail dpsradawie@bluesoft.pl .
Odpowiedzi będą publikowane na stronie BIP Zamawiającego.
3. Oświadczenia i dokumenty, o których mowa w IV części SIWZ Wykonawcy przekazują
wraz z ofertą.
4. Do porozumiewania się z Wykonawcami uprawnieni są :
Kempa Beata od poniedziałku do piątku w godz.8.oo – 15.oo tel.077 4216028,
667638446
CZĘŚĆ VI WYMAGANIA DOT.WADIUM ;
Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
CZĘŚĆ VII TERMIN ZWIĄZANIA Z OFERTĄ
Wykonawcy pozostaną związani złożoną ofertą przez okres 30 dni .Bieg terminu
rozpoczyna się wraz z upływem terminu składania ofert, określonego w części IX SIWZ.
CZĘŚĆ VIII OPIS SPOSOBU PRZYGOTOWANIA OFERTY.
1. Oferta powinna być sporządzona w języku polskim ,napisana pismem maszynowym,
komputerowym lub nieścieralnym atramentem, własnoręcznie podpisana przez osoby
upoważnione do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawców, zgodnie z zasadami
reprezentacji Wykonawców (czytelny podpis lub podpis i czytelnie napisane imię i
nazwisko np. pieczęć imienna)
2. Jeżeli oferta będzie podpisana przez pełnomocników , Wykonawcy powinni dołączyć
do oferty pełnomocnictwa, z treści których wynika umocowanie do podpisania oferty
przez pełnomocników. Wszystkie pełnomocnictwa dołączone do oferty powinny być
złożone w formie oryginału lub kopii potwierdzonej notarialnie.
3. W przypadku gdy Wykonawcy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia do oferty
powinno być dołączone pełnomocnictwo dla ustanowionego pełnomocnika , o którym
mowa w art. 23 ust.2 ustawy.
4. Dokumenty podmiotów zagranicznych .
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium
Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada: zaświadczenie właściwego organu sądowego lub
administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty
dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6
miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w
postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
5. Dla sporządzenia oferty częściowej należy wykorzystać formularz OFERTA CZĘŚĆ
………….. ( załącznik nr 1 do SIWZ)
6.Cena oferty dla danej części powinna być wpisana do odpowiedniej rubryki formularza
OFERTA CZĘŚĆ …………. .
7.Wszelkie poprawki powinny być dokonane czytelnie i zaparafowane przez osoby
podpisujące ofertę.
6.Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych ,Wykonawca może złożyć ofertę
na dowolną ilość CZĘŚCI , ale Zamawiający zabrania wydzielania z CZĘŚCI
poszczególnych składników .Oferta nie może zawierać rozwiązań wariantowych a w
szczególności więcej niż jednej ceny dla danej CZĘŚCI.
7.Ofertę wraz z oświadczeniami należy umieścić w nieprzejrzystym opakowaniu
opisanym : Przetarg nieograniczony DPS / ZP / 2017 Dostawa art. żywnościowych dla
Domu Pomocy Społecznej w Radawiu . NIE OTWIERAĆ PRZED 12 grudnia
GRUDNIA 2016 r.,godz.9.15.
Tak opisaną ofertę Wykonawcy umieszczają w drugim opakowaniu i zaadresowane
dostarczają (wysyłają ) do Zamawiającego na adres podany w SIWZ.
CZĘŚĆ IX MIEJSCE ORAZ TERMIN SKŁADANIA I OTWARCIA OFERT
Oferty należy złożyć w siedzibie DPS Radawie, ul. Żwirowa 1 w terminie do dnia 12
grudnia 2016 r., do godz.9.00 Oferty złożone po tym terminie zostaną zwrócone Wykonawcom bez otwierania.
Oferty zostaną otwarte w siedzibie DPS Radawie, ul. Żwirowa 1 w dniu 12 grudnia 2016 r.
o godz.9.15.
CZĘŚĆ X OPIS SPOSOBU OBLICZENIA CEN
Wykonawcy powinni w OFERCIE dla CZĘŚCI , na którą składa ofertę podać cenę jednostkową brutto każdego produktu. Cenę tę pomnożyć przez ilość danego produktu, otrzymując w ten sposób cenę brutto pozycji. Następnie zsumować ceny brutto
wszystkich pozycji w danej CZĘŚCI .
W formularzu OFERTA w CZĘŚCI ,na którą Wykonawca składa ofertę powinien wpisać pod
tabelą cenę brutto oferty cyfrowo i słownie oraz zawartą w tej cenie kwotę podatku VAT
(od towarów i usług).
Wykonawcy w formularzu OFERTY dla CZĘŚCI , na którą składa ofertę musi ująć wszystkie pozycje, pominięcie choćby jednej pozycji lub jej zmiana będzie skutkować odrzuceniem oferty w danej CZĘŚCI .
Wszystkie ceny powinny być podane z dokładnością do jednego grosza.
Ceny oferty brutto dla danej CZĘŚCI zostanie przyjęta do oceny ofert w danej CZĘŚCI
(część XI SIWZ) .
CZĘŚĆ XI KRYTERIA OCENY OFERT WRAZ Z PODANIEM ZNACZENIA TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.
Jedynym kryterium ( 100 % ) oceny ofert w danej CZĘŚCI jest cena oferty (cena brutto)
OFERTA ,której cena będzie najniższa w danej CZĘŚĆI zostanie wybrana jako najkorzystniejsza.
Jeżeli dwie lub więcej ofert częściowych zawierać będzie taką samą najniższą cenę danej CZĘŚCI Zamawiający wezwie Wykonawców , którzy złożyli te oferty do złożenia w określony przez Zamawiającego terminie , ofert dodatkowych .Wykonawcy składający oferty dodatkowe nie będą mogli zaoferować cen wyższych niż zaoferowane w złożonych wcześniej ofertach. Rozliczenia będą prowadzone w PLN.
CZĘŚĆ XII FORMALNOŚCI JAKIE POWINNY ZOSTAĆ DOPEŁNIONE PO WYBORZE OFERTY W CELU ZAWARCIA UMOWY
1. Niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający zawiadomi
Wykonawców, którzy złożyli ofert o :
- wyborze najkorzystniejszej oferty ;
- Wykonawcach, których oferty zostały odrzucone , podając uzasadnienie prawne i
faktyczne ;
- Wykonawcach , którzy zostali wykluczeni z postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego, podając uzasadnienie prawne i faktyczne
2. Zamawiający po wyborze najkorzystniejszej oferty dla każdej CZĘŚCI , informacje ,
o których mowa w ust.1 oraz o terminie zawarcia umowy zamieści na stronie internetowej
oraz w swojej siedzibie .
CZĘŚĆ XIII WYMAGANIA DOTYCZĄCE ZABEZPIECZENIA NALEŻYTEGO WYKONANIA UMOWY
Zamawiający nie wymaga wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy.
CZĘŚĆ XIV ISTOTNE POSTANOWIENIA ,KTÓRE ZOSTANĄ WPROWADZONE DO TREŚCI ZAWIERANEJ UMOWY .
Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spożywcze, , mięso i wędliny itp.) Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami. art. 27 ust. 3 ustawy z dn. 20.01.2004r o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.) Uchybienia w zakresie jakości lub ilości towaru , naruszenia w sposób rażący warunków umowy będą podstawą do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym. Nakładane będą również kary umowne przewidziane w umowie. Ceny jednostkowe produktów określone w ofercie, nie ulegną zmianie do końca obowiązywania umowy. Termin płatności faktur – 30 dni od daty wystawienia. Datą zapłaty faktury będzie data obciążenia konta Zamawiającego .
CZĘŚC XV Pouczenie o środkach ochrony prawnej przysługujących
wykonawcy w toku postępowania o udzielenie zamówienia
Wykonawcy przysługują środki ochrony prawnej przewidziane w dziale VI ustawy prawo zamówień publicznych.
Załącznik nr 3 do SIWZ
OŚWIADCZENIE O BRAKU PODSTAW DO WYKLUCZENIA
Nazwa i adres Wykonawcy :
....................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................
Oświadczam , że firma, którą reprezentuję :
· nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych
........................................................................
pieczątka i podpis Wykonawcy
........................................... dnia ..........................................
Załącznik nr 2 do SIWZ
OŚWIADCZENIE Z ART. 22 UST.1 O WARUNKACH UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU O ZAMÓWIENIE PUBLICZNE
Nazwa i adres Wykonawcy:
....................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................
Oświadczam , że firma którą reprezentuję spełnia warunki dotyczące:
· posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania;
· posiadania wiedzy i doświadczenia;
· dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia;
· sytuacji ekonomicznej i finansowej.
........................................................................
pieczątka i podpis Wykonawcy
........................................... dnia ..........................................
UMOWA nr ....../ZP/2017
zawarta w Radawiu w dniu ....................2016 roku pomiędzy:
Domem Pomocy Społecznej w Radawiu, identyfikującym się NIP: 751-15-13-649 zwanym w dalszej części umowy “Zamawiającym”, reprezentowanym przez:
mgr Andrzej Małys - dyrektora dyr. DPS
Krystyną Szczygieł - gł. księgowa DPS
a
................................................................................................. z siedzibą ................................ wpisanym w Krajowym Rejestrze Sądowym/ewidencji działalności gospodarczej/ pod nr. ..............................., identyfikującym się NIP: ............................, zwanym w dalszej części umowy “Wykonawcą”, reprezentowanym przez:
..................................................................,
po przeprowadzeniu postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29. stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, i wybraniu oferty Wykonawcy jako oferty najkorzystniejszej.
§ 1
1. Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć ..................................
…………………………………………………………………………………………….
…………………………………………………………………………………………….
w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku 1 do umowy, stanowiącym
integralną część umowy.
2. Dostarczane produkty muszą spełniać wszelkie wymagane normy jakościowe.
3. W przypadku wątpliwości Zamawiającego co do jakości dostarczanych produktów Zamawiający może zażądać dokumentów potwierdzających ich jakość (zaświadczeń Państwowego Zakładu Higieny ) wraz ze wskazaniem producenta.
4. Każdy z produktów powinien być dostarczony w jego początkowym okresie gwarancji w oryginalnym opakowaniu.
5. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spożywcze, , mięso i wędliny itp.) art. 27 ust. 3 ustawy z dn. 20.01.2004r o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
6. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami
7. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument.
8. Wykonawca użyczy nieodpłatnie pojemniki przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.
9. Zamawiający może dokonać zamiany ilości poszczególnego asortymentu.
10. Zamawiający może zmniejszyć ilość zamawianego towaru.
11. Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających.
§ 2
Umowa została zawarta na okres od dnia 1.01.2017r. do dnia 31.12.2017 roku.
1. Dostawa będzie realizowana transportem Wykonawcy i na jego koszt do magazynów Zamawiającego w Radawiu, ul. Żwirowa 1 .
2. Dostawa będzie realizowana odpowiednio:
– Część I- Art. sypkie, koncentraty, przyprawy, ryby, jajka, wyroby mleczne, mrożonki - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.00 do 14.00.
– Część II – Świeże mięso i wędliny, drób i produkty drobiowe– w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz.7.oo do 14.oo
– Część III - Pieczywo i wyroby piekarskie – codziennie od godz.6.oo do 8.oo.
§ 3
1. Wykonawca wyznaczy osobę do przyjmowania zamówień oraz poda nr telefonu do
kontaktów pomiędzy Zamawiającym i Wykonawcą.
2. Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę o terminie dostawy oraz wskaże
zamawiane produkty z podaniem ilości.
3. Do składania zamówień i odbioru dostaw ze strony Zamawiającego upoważnione zostają
nast. osoby : Beata Kempa.
4. W przypadku dostawy produktów niespełniających wymagań jakościowych, Zamawiający
niezwłocznie zawiadomi o tym Wykonawcę, który ma obowiązek uznania reklamacji
jakości i ilości dostarczanego towaru i w tym samym dniu dostarczy produkty o
wymaganej jakości i w żądanej ilości.
§ 4
1. Za wykonanie przedmiotu umowy Zamawiający zapłaci Wykonawcy wynagrodzenie brutto:...............................zł(słownie ..............................................................................zł), w tym podatek od towarów i usług (VAT)........................ zł (słownie ..................................................................................... zł).
2. Informujemy ,że w oparciu o art. 3 i 4 ustawy o szczegółowych zasadach rozliczeń podatku od towarów i usług (Dz. U. z dnia 05.09.2016r. poz. 1454) Powiat Oleski z dniem 01.01.2017 r. przyjmuje wszystkie prawa i obowiązki swoich jednostek budżetowych. W związku z tym Dom Pomocy Społecznej działa jako jednostka budżetowa Powiatu Olesno. Zgodnie z powyższym faktury zakupu muszą zawierać następujące dane:
NABYWCA: POWIAT OLESKI, UL. PIELOKA 21, 46-300 OLESNO NIP:5761575840
ODBIORCA/PŁATNIK : DOM POMOCY SPOŁECZNEJ, UL. ŻWIROWA 1, RADAWIE 46-048 ZĘBOWICE
Jednocześnie prosimy o kierowanie faktur i wszelkiej korespondencji na adres ODBIORCY/PŁATNIKA tj.
DOM POMOCY SPOŁECZNEJ
Ul. Żwirowa 1, Radawie
46-048 Zębowice
3. Płatności z tytułu przedłożonych faktur częściowych, to jest za dostarczone produkty, będą realizowane przez Zamawiającego w terminie do 30 dni, od dnia przedłożenia faktury i będą one stanowić iloczyn ilości dostarczonych produktów oraz ich cen jednostkowych określonych w załączniku 1.
4. Zamawiający zapłaci faktury, o których mowa w ust. 2 tylko za produkty przyjęte przez Zamawiającego, których jakość nie budziła wątpliwości. Datą zapłaty faktury będzie data
Obciążenia konta Zamawiającego .
5. W razie zwłoki Zamawiającego w zapłacie należnych Wykonawcy płatności, Zamawiający zapłaci Wykonawcy odsetki od wymagalnej kwoty w wysokości odsetek ustawowych za każdy dzień zwłoki powyżej terminu płatności.
6. Ceny jednostkowe podane w OFERCIE nie ulegną zmianie przez cały okres obowiązywania umowy, również w przypadku zastosowania § 1 pkt 8, 9, 10 pod rygorem jej zerwania z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy.
7. Zmiana nie dotyczy zmiany obowiązującej stawki podatku VAT .
§ 5
1. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie przedmiotu umowy oraz za szkody powstałe podczas wykonywania umowy.
2. W przypadku odstąpienia od umowy z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy, Zamawiający może żądać od Wykonawcy kary umownej w wysokości 10 % ceny brutto, o której mowa w ust. 1.§ 4.
3. W przypadku nieprzystąpienia przez Wykonawcę do wykonania umowy, Zamawiający może żądać od Wykonawcy kary umownej w wysokości 10 % ceny brutto, o której mowa w ust. 1.§ 4.
4. Z tytułu opóźnienia w dostawie, Zamawiający ma prawo żądać od wykonawcy kary umownej w wysokości 0,2 % ceny brutto umowy za każdy dzień opóźnienia dostawy.
5. W sytuacji stwierdzenia przez Zamawiającego, że Wykonawca dopuszcza się opóźnienia w dostawie produktów, które podlegały reklamacji, w terminie, o którym mowa w § 3 ust. 3, Zamawiający ma prawo żądać kary umownej w wysokości 0,2 % ceny brutto umowy za każdy dzień opóźnienia.
6. W przypadku trzykrotnego powtórzenia się opóźnienia w dostawach lub wątpliwościach co do jakości przywiezionego towaru, Zamawiający będzie miał prawo zastosować przepis ust. 2 lub wypowiedzieć umowę w trybie natychmiastowym .
§ 6
1. Wszelkie zmiany postanowień niniejszej umowy winny być zawarte na piśmie pod rygorem nieważności.
2. W razie zaistnienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie
leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia
umowy, Zamawiający może odstąpić od umowy w terminie 30 dni od powzięcia
wiadomości o tych okolicznościach.
3. Zamawiającemu przysługuje prawo odstąpienia od niniejszej umowy bez wypowiedzenia przypadku:
-niewykonania lub nienależytego wykonania umowy przez Wykonawcę,
-gdy Wykonawca wykonuje przedmiot umowy w sposób rażąco niezgodny z niniejszą
umową;
-gdy Wykonawca zawarł umowę z podwykonawcą bez zgody Zamawiającego. 4 W przypadku, o którym mowa w ust.2 i 3 Wykonawca może żądać wyłącznie
wynagrodzenia należnego z tytułu wykonania części umowy, na które zostały
przedstawione faktury.
§ 7
W sprawach nieuregulowanych umową mają zastosowanie przepisy Kodeksu cywilnego, jeżeli przepisy ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych nie stanowią inaczej.
§ 8
Ewentualne spory wynikłe przy wykonywaniu umowy strony poddadzą pod rozstrzygnięcie sądu właściwego dla siedziby Zamawiającego.
§ 9
Umowę sporządzono w 2 jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla każdej ze stron.
Zamawiający: Wykonawca
Wykonawca/Wykonawcy ……………….……………………………………………………
Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie – dotyczy zamówienia pn.: DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W RADAWIU
Lp. | Nazwa podmiotu, na rzecz którego dostawy były wykonane lub są wykonywane | Przedmiot dostaw | Wartość dostaw | Daty wykonania |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
......................., dn. ……………………. ............................................................
Podpis osób uprawnionych
oraz pieczątka
Pobierz aplikację do wyświetlania załączników: